Rufai Gülü
Rufai Gülü

Rufai Gülü (AKKRFGL0001)

İndirim Oranı : %19 İndirim
Fiyat : ₺400,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺325,00(KDV Dahil)

Akik Taşı Üzerine Yazılmış Rufai Gülü

:
  1. AKİK TAŞI VE ÖZELLİKLERİ
  •  YAPISAL ÖZELLİKLERİ

 Taşların sırrı, şahı "Ölümsüz Taş", "Yemen Taşı" adlarıyla şan bulmuştur. Akik taşı, eski çağlardan beri süs eşyası, mücevher, bazen de olumsuz enerjilere karşı koruyucu etmen olarak kullanılır. Bir merkezin çevresinde çeşitli renklerde halkalardan oluşmuş bir yapıya sahiptir.

İsmi Sicilya'da bulunan Ancates Nehri'nden almıştır. Agat veya Akik olarak ünlenen taşlar kırmızı, gri, beyaz, mavi, kahverengi ve yeşil karşımı renklerdir. Peygamber Efendimiz (S.A.V) akik taşlı bir yüzüğü mühür olarak kullanmıştır. Akik taşına kimileri "Ateş Taşı" ya da "Gezgin Taşı" derler.

  •  YARARLARI

-Taşıyanı tehlikeden korur, uyumsuzluklarına son verir.

-Uykusuzluğa, korkaklığa, karabasana, nazara ve hatta metabolizmanın düzgün çalışmasına faydası vardır.

-Akıl ve mantık gücünü geliştirir.

-Tansiyonu dengeler. Özellikle düşük tansiyonu normal seviyelere getirir.

-Nazara karşı koruma sağlar. Zira ilk bakış için dikkat çekici özellik taşır.

 

Rufai Tarikatı

 İlk çıkan tarikatlardan biri olan Rufaiyye’nin kurucusu, asıl ismi Ahmed bin Ali el-Mekki bin Yahya olan  Ahmed er-Rufai’dir. Aktab-ı Erbaa (dört kutup) dan biri sayılan Ahmed er-Rufai’nin tarikat silsilesi Hz. Ali’ye dayanır.

Rufai hazretleri Şeyh Aliyyü’l Kari el-Vasiti’den hırka giydi. Bu zat kendisine  zahir ve batın ilimleri bildiğine işaret olarak “Ebu’l Alemeyn” ünvanı verdi. Bu lakap  aynı zamanda “kutupluk ve gavslık” mertebelerine sahip olduğunu da gösteriyordu.

RASULULLAH’IN KABRİNDEN ELİNİ UZATMASI

 Ahmed el-Rufai, yedi defa hacca gitti. İlk ziyaretini yanına birçok müridini de alarak 555/ 1160 yılında gerçekleştirdi. Peygamberimizin (s.a.v.) kabrine geldiğinde “Ey dedem, Allah’ın selamı üzerine olsun” diye selam verdiğinde kabirden “senin de üzerine olsun ey oğlum” cevabının geldiği bildirilir.

Sonra şu manada bir dörtlük söyledi:

“Ey Allah’ın Rasulü, cismen uzak olduğum zamanlar mübarek kabrine toprağını öpmesi için ruhumu gönderir idim. Mübarek saadetli elini ver öpeyim ki, dudaklarım sefa bulsun.”

Bunun üzerine kabirden bir el uzandığı, Rufai Hazretlerinin o eli öptüğü, bu olayı Şeyh Hayat bin Kays Harrani, Şeyh Adiyy bin Müsafir, Abdülkadir Geylani ve şeyh Ukayl Menbici’nin gördüğü rivayet edilir.

“Oldu ol gavs-ı muazzam mazhar-ı bezm-i kabul,

Destini sundu ana kabri şerifinden Rasul,

Yed be yed iras-ı feyz itdi Muhammed Ahmed’e

Olmadı bir ferde layık böyle ali vusul.”

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR